over Patrick Verbessem


profielfoto © Patrick Verbessem QEP - Business Visualization

  • Patrick Verbessem specialiseert zich in B2B zakelijke fotografie. Hij verzorgt de fotografische communicatie van bedrijven van a  tot z door de verschillende aspecten van commerciële en industriële bedrijfsactiviteiten in beeld te brengen. Vanuit zijn studio te Lier, of op locatie, realiseert hij verrassende beelden die aan de ogen van de kijker blijven plakken: een niet te onderschatten eigenschap in een competitieve omgeving waar alomtegenwoordige visuele prikkels systematisch schreeuwen om de aandacht van de consument.
  • Daarnaast richt hij zich met fine art photography tot de wereld van kunst en interieur. Hij is co-founder en actief lid van het f-8 fotografisch kunstcoöperatief, dat via gezamenlijk opgezette tentoonstellingen fotografie als kunstvorm zichtbaarder wil maken en dichter bij het publiek wil brengen.
  • Tot slot deelt hij zijn kennis en kunde via lesmomenten, ingericht door CVO Crescendo in Mechelen en Lier.

De FEP, Federation of European Photographers, vertegenwoordigt meer dan 50.000 fotografen, via nationale beroepsverenigingen, in 22 landen.
Een kleine 500 van hen draagt het kwaliteitslabel QEP, Qualified European Photographer. Het betekent een erkenning en beloning van professionele fotografen voor uitmuntendheid in hun fotografisch werk.